Prajitura din albusuri cu zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg apa
  • 5 lg ulei
  • 20 lg rase de faina
  • 1 cana zmeura
  • 3 lg nesquik

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si uleiul. Se amesteca usor. Faina se toarna in 2-3 reprize amestecand usor dupa fiecare pana se incorporeaza in spuma.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna 2/3 din compozitie in tava. Se niveleaza iar deasupra se aseaza zmeura curatata. In compozitia ramasa se pune nesquick-ul, se omogenizeaza apoi se toarna peste zmeura. Se acopera peste tot, apoi cu ajutorul unei furculite se fac cateva rotocoale in prajitura. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute (sa treaca testul scobitorii).

Se scoate prajitura si se lasa sa se raceasca.

Se portioneaza si se serveste.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise