Pasul 1:
Pregatim o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 30x25 cm, in care aranjam hartie de copt, pe care o ungem cu cubul de unt.
Incalzim cuptorul.
Pasul 2:
Pregatim un bol in care punem albusurile. Adaugam sare si batem bine cu ajutorul mixerului pana cand obtinem o spuma ferma, ce nu mai cade de pe paletele acestuia. Lasam spuma de albusuri deoparte.
Pasul 3:
Pregatim un bol incapator in care punem galbenusurile si mixam.
Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand obtinem o crema fina si albicioasa.
Punem untul topit si extractul de vanilie si continuam sa mixam.
Pasul 4:
Adaugam o treime din cantitatea de faina si continuam sa amestecam, tot cu ajutorul mixerului. Punem treptat faina si omogenizam de fiecare data, pana cand se incorporeaza complet.
Pasul 5:
Turnam treptat si laptele caldut, amestecand continuu, pana cand terminam toata cantitatea de lapte si obtinem o compozitie omogena.
Pasul 6:
Adaugam albusurile batute, in etape, amestecand usor, de data aceasta cu ajutorul unei spatule. Punem spuma de albusuri in 3-4 reprize, amestecand usor de fiecare data, pentru a pastra aerul din ea.
Continuam pana cand albusurile de ou s-au incorpotat si obtinem un aluat subtire.
Pasul 7:
Turnam compozitia obtinuta in tava pregatita.
Introducem tava in cuptorul incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 60 de minute.
Pasul 8:
Cand prajitura devine aurie deasupra si se desprinde usor de marginile tavii, o scoatem din cuptor.
Lasam desertul sa se raceasca direct in forma cel putin 2 ore, il pudram cu zahar vanilat si il portionam.
Servim.
Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/hVptTxtJaVs
POFTA BUNA!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise