Separam galbenusurile de albusuri. Mixam bine albusurile pana devin foarte tari, apoi adaugam treptat galbenusurile, apoi praful de crema si in final punem nuca rasa si omogenizam bine compozitia.
Tapetam cu hartie de copt o tava (sau ungem cu unt si presam faina) si turnam in ea compozitia. Dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute pana se coace blatul. Oprim focul si mai lasam cateva minute in cuptor cu usa deschisa, apoi scoatem si lasam la racit. Dam jos hartia de copt de pe fundul prajiturii.
Mixam 200 ml lapte cu praful de crema de vanilie pana se intareste, adaugam 250ml frisca si un intaritor de frisca, apoi punem laptele condensat si mixam bine. Ungem cu crema blatul si dam la rece.
Preparam si cea de-a doua crema, cu praful de ciocolata, in acelasi mod si punem peste crema de vanilie si nivelam bine. Lasam la rece.
Intr-o craticioara punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca si lasam la topit. Putem pune si putin unt. Turnam glazura peste prajitura si lasam sa se intareasca la rece.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise