prajitura de post cu gem

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1 cana de zahar tos,
  • * 1 cana de apa minerala sau suc de fructe acidulat (fanta de portocale),
  • * 1/2 cana de ulei,
  • * 1 lingurita de bicarbonat de sodiu amestecat cu faina,
  • * faina cat cuprinde pentru o compozitie ca de chec,
  • * esenta de dupa preferinta,
  • * vanilie,
  • * nucsoara-jumatate de lingurita
  • * lamaie rasa- 1 lingurita
  • * 1 borcanel de gem
  • * 1 pahar miez de nuca maruntit .

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele, se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptorul preincalzit timp de 20 minute. Intre timp se pregateste un prosop curat si umezit (stors bine) se rastoarna prajitura(rulada), se ruleaza si se lasa sase raceasca circa 10 minute.Se desface usor, se unge cu gem, se presara miezul de nuca, maruntit si se ruleaza din nou rulada.

Se poate presura cu zahar pudra sau se poate face o glazura de cacao sau o glazura alba (din zahar pudra).

Daca rulada o doriti inchisa la culoare reduceti cantitatea de faina cu 2 linguri si adaugati cacao cernuta.

Pofta mare!

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise