Prajitura de morcov cu crema custard

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 morcovi mari
  • 100g coarja maruntita de portocala cristalizata
  • 150g stafide
  • 1 litru crema(vanile) de tip "custard"
  • unt si faina pentru tapetat.

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute.

Adaugam faina, bicarbonatul, zaharul si amestecam bine. Adaugam stafidele, coarja de portocala si morcovii rasi pe razatoarea fina dupa care amestecam bine.

Punem compozitia intr-o forma unsa cu unt si faina si introducem in cuptorul preincalzit la temperatura 180 grade timp de 35-40min.(verificam cu o scobitoare).

Scoatem din cuptor si cand sa racit se scoate prajitura din forma.

Inainte de servire se incalzeste crema "custard" si se pune pe o felie de prajitura.

Va urez pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise