Se spala merele, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Peste mère se adauga in ordine zaharul, ouale, faina, praful de copt stins cu cateva picaturi lamaie, scortisoara si esenta de vanilie.
Aluatul se toarna in tava ( de marimea celei clasice de la cuptor) unsa cu unt/margarina/ulei si se da la cuptor, intensitate medie. In functie de cuptor aluatul se coace in 30-35 minute.
Se scoate tava si se lasa sa se racoreasca.
Separat se pune pe foc (mic) un vas de dimensiuni mai mici, preferabil antiaderent, in care se pun zaharul si cacao. Cand incep sa se topeasca, se adauga cele 2 linguri de apa amaestecand cu grija, apoi untul si romul.
Dupa cateva clocote se stinge focul.
Glazura de ciocolata fierbinte se toarna peste aluatul cu mere racit in prealabil.
Peste glazura se pune nuca macinata.
Prajitura se serveste rece- ideal dupa ce a stat cateva ore la frigider.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise