Prajitura de gris cu coaja de portocala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1/2 l lapte degresat,
  • 50 g gris fin,
  • coaja rasa de la 1 portocala,
  • 2 oua,
  • 3 linguri rase zahar pudra.

Mod de preparare

Puneti la fiert laptele impreuna cu coaja de portocala, adaugati grisul in ploaie si lasati-l sa clocoteasca incet, amestecand intruna pana ce se ingroasa (aproximativ 15 minute). Luati-l de pe foc si incorporati ouale si zaharul pudra.

Clatiti cu apa rece 6 boluri mici termorezistente si fara sa le stergeti turnati in ele grisul fiert.

Incingeti cuptorul si puneti grisul sa fiarba pe baie de apa, pana ce se incheaga. (Aproximativ 25 de minute.) Serviti-l caldut, pudrat - eventual - cu putin zahar.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise