Prajitura de dovleac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g dovleac,
  • 1 lamaie,
  • 6 galbenusuri,
  • 5 albusuri,
  • 200 g faina,
  • 200 g unt moale,
  • 200 g zahar,
  • 2 linguri rom,
  • 12 samburi de nuca,
  • 1 varf de cutit sare.
  • Pentru forma: 20 g unt,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingura zahar.

Mod de preparare

Curatati dovleacul, indepartati semintele si taiati miezul cubulete de circa 3 cm. Puneti-l sa fiarba 15 minute pe aburi, zdrobiti-l cu furculita si lasati piureul sa se scurga intr-o strecuratoare cu gauri mici.

Ungeti cu unt o forma cu peretii detasabili, tineti-o 15 minute la frigider, presarati-o cu faina amestecata cu zahar si rasturnati-o ca sa cada excedentul.

Lasati untul sa se topeasca pe baia de apa. Amestecati piureul de dovleac cu telul sau cu mixerul si incorporati untul caldut, galbenusurile si romul, si la sfarsit coaja rasa de lamaie si faina, amestecand cu o spatula.

Bateti albusurile spuma cu sarea si cu zaharul, adaugat putin cate putin, si incorporati-le in compozitia de dovleac. Turnati-o apoi in forma si dati-o 50 de minute la cuptor.

Scoateti prajitura coapta din forma si, dupa ce s-a racit, decorati-o cu samburi de nuca si serviti-o - eventual - cu o crema sau cu inghetata de vanilie.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise