Amestecati galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat pana obtineti o compozitie cremoasa.
Adaugati migdalele macinate si ciocolata topita, dupa ce s-a racit putin.
Omogenizati compozitia si apoi adaugati albusurile batute spuma, 1 lingurita esenta de menta si pesmetul.
Turnati compozita intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coaceti blatul la foc potrivit.
Scoateti-I din tava apoi si lasati-l la racit.
Taiati-l in doua, pe orizontala.
Pentru crema, puneti zaharul cubic intr-un castron impreuna cu frunzele de menta si frecati-le impreuna cel putin 20 de minute.
Pisati apoi zaharul si eliminati frunzele de menta.
Puneti zaharul mentolat intr-un vas cu galbenusurile, cu zeama de la 2 lamai, esenta de menta si vinul alb.
Puneti vasul la bain-marie si fierbeti crema amestecand incontinuu in vas.
Cand crema s-a ingrosat, luati-o de pe foc, lasati-o la racit si amestecati-o cu crema mascarpone.
Umpleti foile.
Turnati deasupra ciocolata de menaj topita si ornati cu frunze verzi de menta.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise