Se pregateste blatul 1:amestecam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si adaugam apa fiarta.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt si apoi uleiul si coaja rasa de la lamaie
Coacem la foc mic si apoi la moderat.
Pentru blatul 2:amestecam margarina/untul cu oul si smantana, stingem praful de copt cu zeama de lamaie ,adaugam cacao si 2-3 picaturi esenta de rom.Framantam un aluat taricel.
Se formeaza 2 foi ,pe care le coacem pe dosul tavii,cca10-15 minute ,la foc potrivit.
Pregatim crema 1 : amestecam cu mixerul untul si punem gemul, cacaoa,nuca macinata si esenta de rom.
Pentru crema 2, facem o mamaliga de gris, mai moale din laptele fiert, zaharul dizolvat in lapte si lasam sase raceasca.
Cand s-a racit grisul, punem cate 1 lingura de gris in unt si putina zeama de lamaie,pana se termina de adaugat tot grisul
Se formeaza o crema spumoasa, asemenatoare cu frisca
Asamblare:
Blatul 1(pandespanul)si deasupra crema de gem,foaia de cacao, deasupra crema de gris si (se opresc 2 linguri pentru ultimul blat) a 2-a foaie de cacao si deasupra ungem usor cu putina crema sau putem sa facem si o glazura de cacao
Va asigur ca e delicioasa prajitura !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise