Prajitura cu zmeura si biscuiti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 200 g biscuiti macinati marunt, 75 g unt topit, 2 linguri miere de albine
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida, 4 linguri de dulceata de zmeura, 10 g gelatina (un plic), 100 ml suc de zmeura
  • Blat 2: 100 g biscuiti maruntiti mai mare, 10 g tort gelle (un plic), 300 ml sirop de zmeura, o mana de zmeura

Mod de preparare

Se framanta biscutii macinat fin cu untul moale si cu mierea apoi se pune intr-o forma rotunda de tort (25 cm) cu inel detasabil, se taseaza bine cu o lingura si se da la rece.

Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga in fir subtire gelatina topita la bain marin,dar intati hidratata in apa rece. Se torna acest amestec in forma peste biscuiti, apoi se adauga siropul si dulceata care se amesteca usor cu o lingurita in frisca. Deasupra se presara biscuitii rupti in bucati mai mari apoi se orneaza cu zmeura deasupra siapoi se toarna tort gelleul preparat cu siropul de zmeura, conform instructiunilor. Se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a o taia

Pofta buna!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise