Prajitura cu visine si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:150 gr ciocolata menaj cu cacao,5 oua,150 gr unt,150 gr zahar,80 gr faina.
  • Crema:200 gr ciocolata menaj alba,400 ml frisca vegetala, 1 plic zahar vanilat,300 gr visine confiate.
  • Ornat:100 gr ciocolata menaj cu cacao,30 gr unt,visine confiate.

Mod de preparare

Aluat:se topeste pe baie de aburi ciocolata.Se lasa la racit,se adauga zaharul si untul taiat cubulete.Se amesteca bine apoi se adauga unul cate unul galbenusurile,apoi albusurile batute spuma si la urma faina amestecandu-se usor.Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 30 de minute.

Crema:Ciocolata se topeste si se amesteca usor cu frisca batuta cu zaharul vanilat apoi se lasa la rece.

Blatul racit se taie in doua.Se unge cu o parte din crema,se pun visine,se adauga restul de crema,se pune cea de-a doua foaie de blat.Se orneaza cu glazura obtinuta din ciocolata topita cu untul si cu visine.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise