prajitura cu visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de margarina sau unt ( 200 g )
  • 4 oua
  • 450 g faina
  • 1/2 cana lapte
  • 300 g zahar
  • 1 kg visine
  • 1 praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50 g zahar pudra

Mod de preparare

Se spala bine visinele, se scot samburii si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Intre timp se freaca untul cu zaharul pana se topeste, apoi se asauga galbenusurile unul cate unul si torni treptat laptele. Separat amesteci faina cu praful de copt, apoi adaugi in compozitia de galbenusuri impreuna cu zaharul vanilat.

Albusurile se bat spuma, le adaugi apoi in compozitia precedenta si amesteci cu grija de sus in jos ca sa nu se lase. Torni apoi aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si asezi visinele date in prealabil prin faina ca sa nu se lase. Dai apoi la cuptor pentru 30-35 de minute. Cand este gata se lasa sa se raceasca, apoi o tai bucati si o pudrezi cu zahar pudra.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise