Prăjitură cu vişine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o jumătate Kg.vişine fără sâmburi
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • praf de copt
  • zeamă de lămâie
  • zahăr pudră
  • unt pt uns tava

Mod de preparare

Vişinele se spală şi li se scot sâmburii,după care se lasă la scurs.

Facem un pandişpan clasic din : 6 gălbenuşuri frecate cu 6 linguri de zahăr(puteţi să-l răşniţi să fie mai uşor de frecat),6 linguri de făină,1 praf de copt stins cu zeamă de lâmîie,la care se adaugă 6 albuşuri bătute frenetic spumă.

În tava bine unsă cu unt răsturnăm pandişpanul,după care presărăm vişinele.

Punem în cuptorul preâncălzit,cca.25 min.,la cuptorul meu. Incercaţi dacă blatul este copt cu un beţişor pt.frigărui.

Se scoate prăjitura,se lasă la răcit,se pudrează cu zahăr pudră şi....se devorează!

Un desert dulce-acrişor,miunat în aceste zile fierbinţi.

O cupă de înghetaţă de vanilile alături,nu strică.

Bon appetit!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise