Visinele se spala ,se scot samburii si se pun la scurs.
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile frecate cu uleiul ca o maioneza.Se pune faina amestecata cu praful de copt,amestecandu-se usor cu o lingura de lemn (eu de regula incerc consistenta aluatului punand cate o visina deasupra ,daca se lasa imediat in jos,mai pun un pic de faina).Se toarna compozitia in tava (eu am o tava mai mare,circa 25*40 cm,pentru ca se mananca imediat,asa ca fac o portie mai mare)cu hartie de copt sau unsa si tapetata cu faina.Se pun deasupra visinele,se da la cuptor la foc mediu spre mic,circa 1 1/2 ora si se incearca cu scobitoarea sa nu se mai prinda de ea aluatul.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise