Pentru a face repede aceasta reteta trebuie sa aveti toate ingredientele linga voi, pentru ca se face foarte repede.
Preparam coca.
Se separa cele doua albusuri de galbenusuri, se mixeaza spuma cu un praf de sare , apoi adaugam si galbenusurile si mixam in continuare ,,fara a opri mixerul. Adaugam pe rand zaharul, uleiul putin cate putin ca la maioneza, apoi laptele, faina (amestecata cu praful de copt) lingura cu lingura si la final cacaoa.
Aluatul rezultat il punem intr-o tava mare ( de aragaz) tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin unt.
Intr-un alt vas preparam umplutura . Urda o sfaramam cu o furculita, adaugam ouale intregi, stafidele hidratate in apa cu putina esenta de rom, zaharul si zaharul vanilat si la sfarsit coaja de lamaie.
Amestecam bine sa se omogenizeze ingredientele.
Cu ajutorul unei linguri punem urda peste aluatul din tava, din loc in loc.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru aproximativ 40 de minute ( facem testul cu scobitoarea)
Dupa ce prajitura este coapta, o lasam sa se raceasca in tava, apoi o portionam.
Pofta mare sa aveti !
Mai multe imagini aici :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/10/prajitura-cu-urda.html
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise