Prajitura cu spuma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 300g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 strop de lamaie
  • 7 linguri de ulei
  • arome (coaja de lamaie ,coaja de portocale , vanilie )
  • 200 g faina

Mod de preparare

5 galbenusuri se freaca spuma cu 200g zahar.

Se pune un praf de copt stins cu un strop de lamaie si apoi se adauga 7 linguri de ulei, aromele si 200 g faina.

Se pune aluatul la copt in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Dupa ce s-a copt, se unge frumusel cu gemul preferat,si deasupra se pun cele 5 albusuri batute bine cu 100g zahar.

Atentie!: albusurile se bat bine intai cu un vf. de cutit de sare si cand compozitia e tare se adauga zaharul in ploaie..

Se da apoi la cuptor pana se rumeneste binisor ......si gata "florinika"

Pofta buna!

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise