Prajitura cu smantana si scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 190 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 g smantana
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura si topping:
  • 70 g zahar brun
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura scortisoara
  • 100 g unt
  • 2 linguri unt topit

Mod de preparare

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un vas, amesteci faina cu praful de copt si un praf de sare, apoi adaugi amestecul in compozitia cu smantana si amesteci.

Intr-un vas amesteci toate ingredientele pentru umplutura si topping.

Intr-o tava mai mica pui jumatate din cantitatea de aluat. Presari deasupra jumatate din umplutura, apoi repeti operatiunea inca o data.

Dai totul la cuptor 50-60 de minute, la 180 de grade, pana cand va trece testul scobitorii. O poti decora cu frisca sau o poti servi simpla.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise