Prajitura cu rubarba si capsuni

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura  cu rubarba si capsuni

Ingrediente

  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar tos
  • * 4 linguri faina
  • * 1 lingurita apa de trandafir
  • * 200 g capsune
  • * 200 g rubarba

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca la bezea.

Se adauga treptat galbenusurile continuand mixarea, apoi se adauga apa de trandafir.

Se pune faina cernuta si se amesteca compozitia cu ajutorul unui tel.

Rubarba se spala , se curata tijele apoi se taie in bucati aproximativ egale.

Capsunile se curata ,se spala si se taie in doua.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se pune rubarba si capsunile.

Se da la cuptorul preincazlit la 180 grade timp de 30 minute.

Prajitura se portineaza cand este rece si se pudreaza cu zahar.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise