Prajitura cu rubarba si bezea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g de faina
  • 100g de margarina
  • 300g de zahar(150g pentru aluat+200g pentru bezea)
  • 4 oua mijlocii
  • 150ml de lapte
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • suc de lamaie
  • rubarba proaspata

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul si se curata rubarba care se taie de latimea unui deget.

Se freaca margarina cu zaharul pana se omogenizeaza, se adauga si galbenusurile si se freaca bine. Bicarbonatul se dizolva in lapte si se adauga la crema, se pune coaja de lamaie, apoi se pune faina cernuta.

Tava se unge bine cu margarina(atentie la colturi), se presara cu faina.

Se toarna aluatul si se niveleaza. Peste el se pune rubarba .

Se da la cuptor cam 230 minute.

Se bat albusurile spuma tare cu putina sare, se adauga zahar si se bat iar cu mixerul pana se intaresc bine.

Pe un foc mic de tot, se pune castronul de tabla cu albusuri si se bate ca sa se topeasca zaharul. Se adauga mai spre sfarsit si o lingura suc de lamaie(doar 5 minute sta pe foc).

Se adauga peste prajitura, se niveleaza si se mai coace 10-15 minute pana se "bronzeaza" putin . Sa nu fie foc prea mare dupa ce pui bezeaua!

Se scoate din cuptor si se taie calda sa nu se crape prea tare "Alba-ca-zapada"!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise