Se separa albusurile de galbenusuri, se bat cu cele 5 linguri de zahar , se adauga galbenusurile si faina in ploaie , apoi se rade coaja de la o lamaie .Rezulta un aluat ca smantana , ce se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc mediu , pana se rumeneste (aprox. 20 min ) Intre timp se prepara siropul din apa si zahar , care se fierb impreuna 5 min , apoi se adauga zeama de lamaie si se da la racit .Apoi , se procedeaza la prepararea budincii , dupa instructiunile de pe plic si se da si aceasta la racit , apoi se prepara frisca din smantana care se bate cu zahar , dupa gust si se pune esenta de rom . Deasemenea , se da la rece .Cand foaia de pandispan e gata se scoate din cuptor , se lasa in tava si se toarna peste ea , siropul rece , in asa fel incat sa se imbibe f bine cu acest sirop ; se pune apoi budinca racita , se netezeste c un cutit si la urma , turnam frisca , deasemenea bine netezita , peste care se face un desen de linii cu furculita , ptr aspect .Apoi se rade ciocolata amaruie si se da tava la rece .Aceasta prajitura , se taie in momentul in care se serveste , deoarece fiind f insiropata , nu se poate scoate din tava . Este deosebit de aspectuoasa si gustoasa , putand fi preparata si la zile festive.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise