Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar.
Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare.
Amesteca faina cu praful de copt, coaja rasa si sarea si adauga peste compozitie.
Omogenizeaza. Vei obtine un aluat ferm dar destul de moale pentru a-l putea intinde cu sucitorul.
Unge o tava de 22/26 cm cu unt si distribuie compozitia cu lingura.
Cu mana usor umeda niveleaza-o in mod egal peste tot.
Spala prunele, scurge-le bine si scoate-le samburii.
Rupe-le in doua si aseaza-le peste prajitura cu coaja in jos.
Presara peste ele nuca macinata.
Mixeaza spuma albusurile cu un vf cutit sare, zaharul vanilat, si adauga treptat cele 6 linguri zahar ramase.
Nu te opri pana ce zaharul nu e topit complet si compozitia formeaza tepi la atingere.
Pune, lingura cu lingura, peste prune, niveleaza, formeaza tepi cu lingura si da tava in cuptorul preincalzit. Coace prajitura la foc mic (150-160 grade) pana ce bezeaua devine aurie.
Serveste …calda sau rece :))
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise