Prajitura cu prune si bezea. Reteta simpla, delicioasa si foarte simplu de facut

Incearca reteta usoara si delicioasa de prajitura cu prune si bezea. Urmeaza pasii simpli pentru a obtine un desert savuros, perfect pentru orice ocazie.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 10 linguri lapte
  • 100 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 200 gr faina
  • 800 g prune
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar pentru bezea
  • vanilie

Mod de preparare

Intai se separa ouale. Peste galbenusuri se pune laptele si se mixeaza, se adauga apoi zaharul si se amesteca cu mixerul la viteza maxima pina devine ca o spuma. Se toarna apoi uleiul in fir subtire, batind in continuare, pina se incorporeaza tot, dupa care se adauga faina, in care s-a amestecat praful de copt. Va rezultat un aluat care nu este nici tare, dar nici nu curge, este mai moale.

Se tapeteaza cu unt sau margarina, in strat gros, o tava (25x30 cm) si se pune pesmet. La prajiturile cu fructe este recomandat sa se puna in tava tapetata, pesmet, nu faina. Se ia cu lingura din aluat si se pune din loc in loc in tava, dupa care se niveleaza cu un cutit cu lama lata, trecut prin apa rece.

Se presara putin pesmet, (se poate si fara), dupa care se aseaza prunele si se da la copt, la 170 de grade C, cuptor preincalzit.

Intre timp, mixam albusurile ramase cu un praf de sare, vanilia si zaharul. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa.

Cind s-a copt pe jumatate, se scoate din cuptor si se pune deasupra bezeaua. Se reduce focul la 160 de grade C si se mai coace pina cind spuma devine usor aurie.

Prajitura cu prune si bezea se lasa sa se raceasca si se taie in forma dorita.

Incearca si prajitura cu aluat razuit si gem, pandispan cu prune si cacao sau clafoutis cu prune. Pofta buna!

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise