1.Se curata prunele de samburi si se pun intr-un castron impreuna cu romul.Se acopera castronul si se lasa sa se macereze in rom cateva ore.
2.Se preincalzeste cuptorul la 210*C.
3.Se pune laptele la incalzit.
4.Se unge cu 30 g. unt un vas de ceramica sau de Jena ,pentru ca dupa coacere, prajitura sa se serveasca direct din vas.
5.Intr-un bol,se amesteca faina, zaharul,sarea, untul si ouale.Se adauga , putin cate putin, laptele caldut si se bate amestecul cu mixerul pentru a se obtine o compozitie fluida si fara cocoloase.Se adauga prunele si romul,se amesteca si se varsa in forma deja unsa cu unt.Se coace circa 1 ora.La jumatatea timpului de coacere ,se reduce temperatura la 180*C.
6.Prajitura ,dupa preferinta, acompaniata de un vin rosu.se serveste rece sau calda
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise