Prajitura cu prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 350 grame zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 300 grame faina
  • Prune
  • Scortisoara

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 150 grame de zahar, 1 zahar vanilat. Se adauga 250 ml lapte, 100 ml ulei si se mesteca continuu. Se incorporeaza 300 grame faina amestecata cu un praf de copt.

Compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Prunele se taie in jumatati si se scot samburii. Se aseaza jumatatile de prune peste aluatul din tava. Se pun cu partea bombata in aluat. Deasupra se presara scotisoara. Si se da la cuptor.

Cand blatul e rumenit se scoate din cuptor si se intinde pe el bezeaua obtinuta din baterea celor 4 albusuri cu 200 de grame de zahar. Se mai da la cuptor cateva minute pana ce bezeaua e rumenita.

Se lasa sa se raceasca putin si se poate taia si servi.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise