Prajitura cu prune

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu prune

Ingrediente

  • 250g margarina rama (sau unt)
  • 250g zahar
  • 250g faina
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 30 de prune
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Mai intai se spala prunele si se scot samburii, se pun intr-o strecuratoare, peste care se adauga 1 lingura cu zahar. Se lasa la scurs pana este gata aluatul.
Pregatirea aluatului:
Se pune margarina intr-un castron se adauga zaharul, vanilia si praful de sare si se amesteca cu mixerul pana devine o crema spumoasa si se topeste zaharul. Apoi se adauga pe rand cel 4 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie pergament, se toarna jumatate din compozitia de crema si se aseaza uniform jumatati de pruna pe toata suprafata. Apoi se toarna resul de crema iar deasupra se pun restul de prune. Se baga tava in cuptorul preincins, la temperatura de 160 g C, si se coace timp de 50 minute. Se scoate, si se lasa la racit in forma,apoi se transfera pe un platou.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise