Se rup prunele in doua si se indeparteaza samburii. Se face un aluat din 200 g faina, 100 g unt, 50 g de zahar si nuca rasa, se da pe razatoare si se pune deoparte.
Se freaca spuma 150 g zahar cu 100 g unt (pana ce se topeste zaharul) si se adauga, apoi, romul, ouale - unul cate unul - si 150 g faina, praful de copt, pudra de cacao si migdalele macinate, alternand cu apa minerala, si se amesteca bine.
Se-ntinde compozitia pe o tava unsa, se pun peste el jumatatile de prune (cu pielita in jos) si deasupra se presara aluatul ras. Se coace prajitura 30-35 de minute in cuptorul incins la 175gr. si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca nectarul de fructe cu zaharul pudra, se toarna din loc in loc peste prajitura, dupa care se taie prajitura bucati.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise