Prajitura cu piure de castane si cafea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 blaturi din cate 4 oua,4 linguri de zahar,un praf de sare,4 linguri de faina,2 linguri de ulei
  • crema;500 g frisca lkichida hulala,250 g branza de vaci,300 g pire de castane,2 lingurite de nes decofeinizat
  • decor;frisca si cafea,220 g gelatina

Mod de preparare

1.Se prepara fiecare blat din cate 4 albusuri mixate cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se incorporeaza si galbenusaurile frecate un pic cu uleiu apoi faina turnata in ploaie

2Se prepara crema mixand frisca pana se intareste .Mixam si branzica de vaci cu piureul de castanae apoi amestecam cu frisca si cafeaua solubila decofeinizata.Se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.

3.Se unge fiecare blat cu crema apoi se aseaza unul peste altul presand usor cu mana.Se da la rece cel putin 2 ore inainte de a taia prajitura .Se decoreaza cu frisca si cafea solubila.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise