Prajitura cu pere,prune si lichior de oua

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 24 de bucati): 100 g ciocolata amaruie,
  • 200 g alune fara coaja,
  • 250 g unt moale sau margarina,
  • 200 g zahar,
  • 4 oua,
  • 350 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1/4 l lichior de oua,
  • grasime si putina faina pentru tava,
  • 4 pere coapte,
  • 750 g prune.
  • Cuvertura - 1/2 l suc de struguri,
  • 2 pachete cuvertura rosie pentru tort (se gaseste in plicuri la toate raioanele cu dulciuri),
  • 3-4 linguri zahar.

Mod de preparare

Se taie bucatele mai mari ciocolata si alunele. Se freaca bine untul cu zaharul, pana ce devine spumos si se incorporeaza, pe rand, ouale, faina, praful de copt, lichiorul de oua, ciocolata si alunele.

Se intinde aluatul astfel obtinut in tava de aragaz, unsa si tapetata cu faina.

Se curata perele de coaja, se taie in patru, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si se taie inca o data in spalturi, iar prunele se spala, se rup in doua si li se scot samburii. Se aseaza fructele peste aluat si se coace prajitura circa 50 de minute in cuptorul incins la 175ş, dupa care se lasa sa se raceasca. Se amesteca sucul de struguri cu cuvertura din pliculete (este ca un fel de gelatina rosie; vezi modul de preparare de pe plic) si cu zaharul, se toarna peste prajitura si se lasa sa se raceasca. Prajitura se taie in 24 de bucati.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise