Prajitura cu pere & ghimbir

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente tava 18/ 20 cm:
  • 200 g + 1 lingura unt, topit si racit
  • 175 g zahar
  • 175 g faina cernuta
  • 1 lingura praf de ghimbir
  • 3 oua
  • 3 pere decojite, feliate
  • 1 lingura zahar brun

Mod de preparare

Ungeti cu unt o tava de 20 cm (de preferat cu fundul detasabil).

Mixati intr-un bol cele 200 g de unt cu zaharul, faina, ghimbirul si ouale.

Puneti compozitia in tava si nivelati.

Aranjati feliile de pere peste prajitura, ungeti cu untul ramas si presarati zaharul brun.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 g C pentru 35-40 de minute sau pana ce prajitura devine aurie.

Taiati prajitura dupa ce s-a racit (optional, o puteti pudra cu putin zahar pudra).

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise