Prajitura cu pere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 8 pere
  • o cana de zahar
  • o cana si jumatate de faina
  • o canita(de cafea) cu ulei
  • un praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • o bucata de ciocolata rasa
  • 2 linguri gris
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 2-3 linguri de zahar praf

Mod de preparare

Se bat bine albusurile spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga galbenusurile si 6 linguri de apa alternativ, apoi uleiul si faina amestecata cu praful de copt nestins.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu unsa cu ulei, sau se poate pune foaie de copt pentru prajituri.

Se curata perele si se taie cubulete. Se aseaza peste compozitie, si se presara pe deasupra gris, ciocolata rasa si zahar tos.

Se coace cca 20 min la foc tare si 30 la foc min.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se taie in patrate cu latura de 4-5 cm si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Aceasta prajitura se poate face cu orice fel de fructe.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise