Prajitura cu orez si portocala

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2L - Lapte
  • 250gr - orez
  • 2 buc - portocala
  • 1buc - lamaie
  • 5 buc - oua
  • 100gr - Zahar
  • 50gr - stafide
  • zahar vanilat
  • esenta de portocale

Mod de preparare

Se fierbe orezul, zaharul cu laptele si se adauga fasii din coaja de porocala si lamaie (cateva fasii) plus 100 ml de suc de portocala, cand a fiert orezul se ia de pe foc si se lasa la racit.

Apoi se separa ouale, albusurile se bat spuma pana se tin pe tel, galbenusurile se bat si se amesteca cu stafide (inmuiate in lapte in prealabil) cu coaja rasa de portocala si esenta de portocala, apoi se incorporeaza cu orezul fiert in prealabil si racit, albusurile batute se adauga peste compozitia de orez fiert, galbenusuri si stafide, se amesteca usor. Compozitia rezultata se toarna intr o forma de tort in care am pus hartie de copt sa nu se lipeasca si l-am bagat la cuptor ~ 1 ora. Dupa ce s-a rumenit bine, se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se desface forma de tort, se pudreaza pe deasupra cu zahar pudra si coaja de portocala si lamaie si apoi se taie triunghiuri. Se serveste rece.

Pofta buna!

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata

Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...

Piftie - racituri - de curcan

Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj

Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj este o alegere delicioasa pentru o gustare sau chiar pentru o masa...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise