Prajitura cu orez si branza de vaci

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 bucati):
  • Aluatul fraged: 300 g faina,
  • 100 g alune macinate,
  • 200 g unt (margarina),
  • 100 g zahar,
  • 1 pachet zahar vanilat,
  • 1 varf de cutit de sare,
  • 1 ou.
  • Compozitia de orez: 3 oua,
  • 500 g branza de vaci,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 2 linguri lapte,
  • 100 g zahar,
  • 20 g amidon,
  • 3 pahare orez in lapte (cam 600 g) - gata fiert.
  • In plus: grasime pentru uns tava,
  • 8 piscoturi,
  • 1,2 kg mere.

Mod de preparare

Se framanta aluatul fraged si se lasa 30 de minute la frigider, sa se odihneasca. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu branza de vaci, laptele, zeama de lamaie, zaharul si amidonul. Se incorporeaza orezul fiert (in lapte). Se bat albusurile spuma si se introduc si ele usor in compozitie. Se intinde aluatul, se aseaza pe tava unsa, iar deasupra se presara piscoturile sfaramate. Se curata merele de coaja si de partea lemnoasa, se taie felii si se pun peste aluat. Peste ele se toarna compozitia de orez. Se baga prajitura in cuptorul incins (200°C) si se coace 25 de minute, apoi se reduce temperatura (180°C) si se mai lasa 35 de minute sa se coaca. La sfarsit, se stinge focul si se lasa sa stea alte 10 minute in cuptor.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise