Prajitura cu nutella

Timp pregatire
155 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu nutella

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150g zahr
  • 150g faina
  • 75g unt
  • 75g amidon
  • 12 pachet praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Pt crema
  • 200g mascarpone
  • 200g nutella
  • nuca de cocos-fulgi

Mod de preparare

Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se tin in frigider;

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa,

Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt,

Untul il topim,si-l incorporam in compozitia de oua,incorporama faina amestecata,iar la sfarsit incorporam albusurile spuma;

Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort dreptunghiulara,unsa si tapetata in prealabil;

Introducem in cuptorul cald 30minute la o temperatura de 170-180°C

Scoatem blatul il racim pe un gratar perforat,si umplem cu crema obtinuta pregatita in prealabil(amestecam mascarpone cu mixerul,eventual se poate adauga zahar farin,adaugam nutella si omogenizam),tinem deoparte putina crema pt a orna prajitura deasupra,ornam cu fulgi de cocos,introducem in frigider cam 2 ore dupa care servim,

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise