Prajitura cu nuci si rahat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cu ulei
  • 8 linguri zahar farin
  • 150 g margarina
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • aprox doua cani cu faina
  • Pentru umplutura:
  • gem de prune (cam 6-7 linguri)
  • 3-4 linguri cu nuci maruntite
  • 3 bucati cu rahat taiat marunt
  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu zahar
  • 3 linguri cacao
  • o cana nuci macinate
  • Pentru decor:
  • 50 g margarina
  • 2 linguri cu lapte
  • 3 linguri zahar
  • faina

Mod de preparare

Preparam aluatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga restul ingredientelor.

Se framanta bine , se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Peste aluat intindem gemul,nucile,rahatul.

Se bat albusurile cu zaharul, adaugam cacao si nucile macinate si intindem compozitia in tava .

Din margarina, zahar, lapte si faina facem o coca tare pe care o radem peste prajitura.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise