Gustul bogat al nucilor intalnind dulceata caramelului intr-o prajitura delicioasa. Descopera cum sa pregatesti acest deliciu usor de preparat, care va incanta pe toata lumea la prima muscatura. Reteta noastra simpla si detaliata, te va ghida pas cu pas pentru a obtine o prajitura perfecta, plina de arome si texturi irezistibile.
Reteta de prajitura cu nuci si crema caramel o am de la o colega. Mi-a placut mult si i-am cerut reteta sa o pregatesc si eu alor mei. Au fost incantati si ei, asa ca m-am gandit sa va las si voua reteta s-o incercati si voi.
Se face simplu, este cremoasa, delicioasa, cu gust intens de nuci si caramel.
Pentru blat se bat spuma cele 6 albusuri cu 6 linguri de zahar, se adauga cele 6 galbenusuri amestecate bine cu un praf de sare. Se incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt.
Se tapeteaza o tava (22x30 cm) cu hartie de copt (sau faina si ulei) si se transfera aluatul. Se coace la 180 de grade C, 30-35 de minute, cuptor preincalzit.
Pentru crema, se pun la fiert laptele cu cele 4 linguri de zahar si, cand a inceput sa fiarba, se adauga praful de budinca, amestecand continuu.
Se lasa la racit acoperita cu o folie alimentara.
Se mixeaxa untul moale pana devine aerat si pufos, se adauga putin cate putin din budinca rece, mixand continuu la viteza medie. Apoi se incorporeaza nuca macinata. Pentru un gust mai bun si intens de nuci, se pot coace in cuptor sau rumeni in tigaie.
Blatul racit se taie pe jumatate, astfel incat sa obtinem doua blaturi. Peste prima foaie de blat se intinde cam trei sferturi din crema, se pune al doilea blat, apoi restul de crema.
Prajitura cu nuci si crema caramel se decoreaza cu ciocolata data pe razatoarea fina.
Daca sunteti fani caramel, incercati si reteta de prajitura cu foi si crema caramel, deliciu cu mascarpone, pere si caramel sau rulada cu caramel sarat si nuci. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise