Spalati lamaia sub jet de apa fierbinte. Radeti-i coaja. Separati albusurile de galbenusuri. Topiti untul, fara sa-l infierbantati. Dati nuca prin masina de tocat nuci sau pe razatoarea mica. - Amestecati galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia se albeste. Adaugati untul topit, pesmetul, scortisoara, faina amestecata cu praful de copt, nucile, coaja de lamaie rasa. Amestecati compozitia cu o lingura de lemn, pana devine omogena. - Incalziti cuptorul. Ungeti cu unt o forma rotunda, detasabila (cu diametrul de 20 cm). Bateti albusurile spuma si incorporati-le delicat in aluat. Bagati prajitura la cuptor 45 de minute. - Diluati mierea cu apa. Cand prajitura e gata, scoateti-o din forma si puneti-o pe un platou. Stropiti-o cu siropul de miere cat este calda. Decorati-o cu miez de nuca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise