Batem ouale cu zaharul pana la topirea acestuia, adaugam uleiul, amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la preparat amestecand bine sa nu se formeze cocoloase apoi adaugam si laptele impreuna cu esentele (2 de vanilie in cazul meu). Tapetam o tava cu ulei si faina sau hartie de copt, turnam 3/4 din compozite si bagam in cuptorul incalzit la 170 grade pt 15 min.
Intre timp intr-un bol punem nuca macinata si o amestecam cu dulceata si o esenta de vanilie v(asta e dupa gustul fiecaruia), dupa ce acestea au devenit ca o crema mai groasa luam restul de preparat pe care l-am oprit si il turnam peste nuca cu dulceata, scoatem tava din cuptor (dupa cele 15 min) si turnam compozitia deasupra acoperind bine toata suprafata...bagam la cuptor pt aprox. 35 min dar puteti face testul cu scobitoarea (daca dupa cele 35 de min mai vedeti cate ceva lipit pe scobitoare sa stiti ca poate fi si dulceata)
Cu acel gust intens de nuca este perfecta pt micul dejun...eu as manca in fiecare moment al zilei!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise