Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri nuca
  • 6 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • praf de sare
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • semintele de la o pastaie vanilie
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Separam galbenusurile de albus.

Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le amestecam separat intr-un castron.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si sunt spumoase, adaugam zaharul. Batem pana cand se topeste zaharul si nu se mai simt cristalele din el.

Adaugam galbenusurile si incorporam.

Adaugam din amestecul de nuca, faina si praf de copt cate o lingura si incorporam amestecand de jos in sus cat mai usor.

Intr-o tava (20x30) tapetata cu hartie turnam compozitia obtinuta si o punem in cuptorul incins la 180 grade C.

Coacem blatul circa 20 minute.

Crema:

Galbenusurile le amestecam cu zaharul, semintele de vanilie si cu amidonul. Laptele il incalzim, dar sa nu fiarba.

Incet adaugam peste galbenusuri si amestecam continuu. Cand am terminat de adaugat laptele, punem vasul cu galbenusuri pe foc. Fierbem amestecand continu pana cand se ingroasa crema.

Lasam crema la racit, obligatoriu acoperita.

Cand este foarte bine racita, adaugam frisca si cu mixerul o mixam pana cand obtinem o crema pufoasa si destul de tare.

Blatul il taiem in patru parti egale.

Impartim crema in 4 parti si asamblam prajitura.

Ar trebui sa stea la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise