Prajitura cu nuca si ciocolata

Timp pregatire
70 minute

Ingrediente

  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • doua maini de nuci ( nu le-am cantarit)
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • un varf de sare
  • Glazura:
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • o mana de nuci taiate
  • pentru uns tava un pic de unt

Mod de preparare

Mixam ouale intregi, in care presaram un varf de cutit de sare, cu zaharul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul.

Turnam treptat uleiul si laptele mixand dupa fiecare.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaua, folosind o spatula. Adaugam esenta de rom si nuca taiata bucatele si amestecam din nou cu spatula.

Turnam compozitia in vasul de la Multicooker uns cu putin unt. Inchidem capacul si setam aparatul pe functia "bake", alegem temperatura la 150 de grade si timpul de coacere 45 de minute. Cand s-a terminat timpul de coacere, deschidem capacul dar mai lasam blatul in vas inca 10 minute fara sa oprim aparatul.

Scoatem prajitura pe un platou si bineinteles oprim si aparatul si il scoatem de priza.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi. Intindem glazura peste prajitura si presaram deasupra nuci taiate.

Dam la frigider pana se intareste glazura, apoi feliem si servim.

Reteta pregatita de Timea, @timeaioo.blogspot.ro cu Philips Multicooker.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise