Prajitura cu nuca Jerbou

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Coca (pentru 3 foi):
  • 600 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 200 g margarina sau 150 g untura
  • (eu am pus 4 linguri untura)
  • un cub de drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 100 ml lapte
  • Umplutura:
  • 500 g nuca
  • 8 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • 3 albusuri
  • un plic de zahar vanilat
  • gem
  • Glazura:
  • 2 linguri de cacao
  • 8 linguri zahar praf
  • 2 linguri de ulei
  • o lingura de apa fiarta

Mod de preparare

Se face o maia din cubul de drojdie, o lingura de zahar, laptele si o lingura de faina, care se lasa la dospit la loc caldut, apoi se pune peste faina. Galbenusurile se bat spuma, se pun peste faina, apoi se pune si untura, apoi se framanta un aluat potrivit de tare. Se imparte in trei parti egale, pentru trei foi.

Umplutura de nuca: se bat spuma tare cele 3 albusuri, se adauga zaharul, apoi nuca macinata, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca cu grija. Se imparte in doua parti.

Se ia o tava si se tapeteaza cu ulei si faina, apoi se pune prima foaie, gem si umplutura de nuca. Se intinde a doua foaie peste care se pune iar gem si apoi umputura de nuca. Deasupra se pune cea de-a treia foaie. Se lasa pe aragaz cca. o jumatate de ora, la loc cald (cu aragazul pornit).

Se coace cca. 20 min la foc tare, apoi la foc mic, pina este gata, inca cca. 40 min.

Cand s-a racit complet prajitura, se pune pe deasupra glazura rece.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise