Prajitura cu nuca de cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • praf de copt
  •  
  • Crema:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 80 gr unt sau margaina rama
  • 200 gr zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • vanilie
  •  
  • Glazura
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata

Mod de preparare

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei acesta se amesteca cu zaharul, apoi cu ouale, faina, cacao, laptele si praful de copt. Totul se toarna intr-o tava si se da la copt 35 min.

Crema: Se pune laptele la fiert cand da in clocot se pune grisul si se amesteca cu telul sa nu se faca cocoloase, se adauga untl , zaharul si se lasa sa se ingoase crema. cand e gata se adauga cocos si vanilia. Se intode crema peste blat. Glazura: se bata frisca cand e tare se adauga cacaoa dupa care se pune peste crema.

Ciocolata se pune la topit pe baie de abur cand e topita se pune intr-o punga si se orneaza prajitura.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise