Se freaca f.bine zaharul cu uleiul;se pune apoi oul si mierea de albine.
Dupa ce compozitia s-a omogenizat,se pune cam jumatate din cantitatea de lapte;se pune pe urma faina(cernuta cu praful de copt);se mesteca bine,apoi se pune a 2-a jumatate de lapte;se mesteca.Cind compozitia e omogena,se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se pune in cuptor,la foc potrivit(cuptorul incalzit dinainte),cca45 minute.Inainte de a fi gata, cu cca 10 minute,se face glazura asa:zaharul+cacaua+laptele se pun pe foc mic;se mesteca tot timpul;cind zaharul s-a topit si compozitia fierbe,se adauga untul;se mesteca tot timpul;trebuie sa devina o pasta omogena.
Cind checul(aluatul) e facut,se scoate din cuptor, se lasa putin sa se odihneasca(cca 1 minut).Se fac,apoi,gauri (in chec),cu o andrea, mai grosuta,cam la 4-5 cm.Se toarna, apoi,glazura fierbinte(daca se raceste,se intareste putin) peste checul tot fierbinte.Glazura, va intra si-n orificiile facute.
Cind glazura s-a racit PUTIN,se pune deasupra nuca de cocos(cita vrem).Se lasa sa se raceasca(nu in frigider).O taiem, rece.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise