Prajitura cu nuca, ciocolata si caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 oua
  • 200 g + 150 g nuca taiata si prajita
  • 150g +12 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 200 g ciocolata alba menaj
  • 1 plic glazura de caramel

Mod de preparare

Se coace un blat din 7 albusuri batute spuma cu 7 linguri de zahar, 200g nuca prajita taiata si racita, 3 linguri de faina, 1 praf de copt.

Pe blatul cald se rad 200 g ciocolata alba menaj.

Crema - se caramelizeaza 150 g zahar, dupa care se adauga 200 g margarina. Dupa ce se topeste, se adauga cele 7 galbenusuri frecate in prealabil cu 5 linguri de zahar si 150 g nuca prajita si taiata. Toate se fierb pana se ingroasa. Compozitia se toarna peste blat.

Glazura - se prepara conform instructiunilor de pe plic

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise