Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza.
Punem 6 albusuri intr-un castron incapator si incepem sa le batem cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta
In spuma obtinuta adaugam 150g zahar tos si mixam din nou, pana se inglobeza bine de tot si spuna se intareste.
In spuma obtinuta adaugam cele 6 galbenusuri pe care le-am omogenizat initial si amestecam cu o spatula, usor de jos in sus pana se inglobeaza complet.
In compozitia obtinuta adaugam 75g faina si amestecam din nou cu o spatula, usor de jos in sus pana se omogenizaza complet.
Adaugam si 25 g miez de nuca macinat, amestecam din nou cu spatula usor pana se inglobeaza complet.
In final, adaugam 1 lingura cacao si amestecam din nou pana se inglobeaza complet.
Luam o tava (24cm/38cm), o ungem cu ulei sau unt si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia pentru blat, nivelam egal si frumos, o introducem in cuptorul preincalzit si o lasam la copt intre 20 si 30 minute, depinde de cuptor. Pentru a verifica daca blatul este copt faceti testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul este copt, il scoatem pe un fund de lemn si il lasam la racit.
Intr-un bol punem ness-ul, adaugam 3 linguri de apa calda si amestecam cu o lingurita, pana se dizolva.
Intr-un alt bol, punem 3 galbenusuri si le amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza.
Intr-un castron mai incapator punem cubul de margarina, care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei, adaugam zaharul pudra si incepem sa-l mixam, pana obtinem o compozitie omogena.
In compozitia de unt, adaugam cele 3 galbenusuri omogenizate mai inainte si mixam pana se inglobeaza complet.
Adaugam apoi si nessul dizolvat in prealabil si mixam din nou pana obtinem o crema omogena.
Pentru bezea, punem 3 albusuri intr-un castron termorezistent, le mixam bine pana obtinem o spuma.
Adaugam in spuma obtinuta si zaharul tos, mixam din nou pana se inglobeaza complet.
Imediat, mutam castronul cu aceasta compozitie, pe baie de aburi, cu fundul intr-o cratita cu apa care fierbe si mixam incontinu, pana suprafata bezelei devine foarte lucioasa, intre 3-6 minute.
Dupa ce blatul si bezeaua s-au racit, putem incepe sa asamblam prajitura.
Punem blatul pe o tava, peste intindem intreaga cantitate de crema de ness si o nivelam frumos.
Peste crema de ness intindem bezeaua, uniform, cu o spatula.
Peste bezea, radem din belsug ciocolata, pe razatoarea mica. De preferat ar fi sa lasati prajitura sa se aseze pana a doua zi (insa se poate servi si imediat).
Am vazut aceasta reteta pe site-ul lui Gourmandine si m-am decis sa o incerc. Multumesc!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise