Prajitura cu nes

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pt blat:
  • 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, vanilie
  • crema I
  • 5 galbenusuri, 3/l de lapte, 8 linguri de zahar, 1/4 cana de faina, 3-4 pachetele de vanilie, 1/2 pachet de unt
  • crema II
  • 5 albusuri, 6 linguri de zahar, 2 linguri de nes sau 4 pliculete, o lingurita zeama de lamaie, si nuca prajita
  • si inca 10 linguri de zahar pt ars

Mod de preparare

Blat:

Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga galbenusurile, faina si vanilia. Se coace la foc potrivit intr-o tava tapetata cu faina.

Crema I

Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga faina dizolvata bine in laptele rece si se fierbe pana se ingroasa. La sfarsit se adauga untul.

Crema II

Se bat albusurile spuma cu zahar dupa care se adauga zeama de lamaie si nesul. Se ard cele 10 linguri de zahar si se toarna fierbinte peste albusurile spuma. Se adauga: BLAT/ CREMA I/ CREMA II/ NUCA PRAJITA

Se tine la frigider o zi!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise