Blatul: se bat albusurile cu zaharul spuma tare,se adauga galbenusurile ,faina mestecand cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa cumpozitia si miroasele.Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se coace la foc potrivit.
Crema1:se fierbe laptele cu zaharul in clocote,se adauga faina in ploaie pana la ingrosare,galbenusurile,margarina si zeama de lamaie.
Crema2:se bat albusurile spuma tare se pun 7 linguri zahar una cate una ,se adauga nesul si se bate in continuare panala topirea zaharului.
Intr-o cratita se ard 7 linguri cu zahar cre se adauga peste albusuri (nu chiar imediat ce se ia de pe foc,lasati cam 1-2 min sa se racoreasca)batand in continuare pana la dizolvarea saharului ars.Aceasta operatiune cu adaugare zaharului ars se face pe baie de aburi.Pe desupra radeti ciocolata.
Este un deliciu,merita efortul!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise