Prajitura cu nectarine .

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg de nectarine
  • - 7 oua
  • - 7 linguri de zahar
  • - 7 linguri de faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 100 g unt
  • - 2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Nectarinele se spala si se feliaza.

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul iar spuma de albus sta bine pe tel.

Se adauga galbenusurile, praful de copt, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina, dupa care se amesteca usor de jos in sus, fara a insista prea mult.

Se unge o tava cu unt.

Feliile de nectarine se aseaza una langa alta in tava, peste care se toarna aluatul care se va nivela.

Se coace cca. 30-40 de minute in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade.

Cu ajutorul unei alte tavi, prajitura se intoarce in asa fel incat feliile de nectarine sa fie deasupra.

Se portioneaza de preferat dupa racire

Pofta buna !

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise