Se curata nectarinele de coaja, se taie in doua si se indeparteaza samburii. Se-ncinge cuptorul la 200ş.
Se freaca untul cu 150 g de zahar si cu sarea, pana ce devine cremos, dupa care se incorporeaza ouale, faina si praful de copt si se framanta un aluat neted. Jumatate din el se intinde pe o tava (de aragaz) unsa, iar cealalta jumatate se amesteca cu macul macinat si cu laptele si se intinde deasupra lui, netezind suprafata cu un cutit mai lat. Peste aluat se aseaza jumatatile de nectarine (10 se pun deoparte), se da prajitura 20-25 de minute la cuptor si apoi se lasa sa se raceasca.
Se inmoaie gelatina in apa rece si din nectarinele puse deoparte se face un piure (se maruntesc in robot) care se amesteca cu smantana, zaharul tos ramas si zaharul vanilat. Se stoarce gelatina intre palme, se pune intr-o craticioara cu o lingura de apa si se lasa sa se topeasca la foc mic, dupa care se incorporeaza in crema de nectarine, amestecand bine. Se da crema la frigider sa se intareasca si se amesteca, usor, cu frisca batuta. Se intinde valuri-valuri peste prajitura si se presara - eventual - cu putin mac
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise