Ungeti cu ulei o forma cu pereti detasabili, decupati un cerc - de marimea tavii - din hartie de calc, asezati-l pe fundul tavii si ungeti-l, de asemenea, cu ulei. Presarati cu zahar si bagati forma la frigider. Puneti feliile de migdale intr-o tigaie fara grasime, rumeniti-le, amestecand intruna cu o lingura de lemn sa nu se arda, si tineti-le deoparte. Tocati marunt migdalele intregi. Spalati bine lamaia, stergeti-o, radeti-i coaja si puneti-o deoparte. Curatati morcovii, spalati-i, zvantati-i, dati-i pe razatoarea mica, puneti-i intr-un castron, presarati peste ei o lingurita cu zahar si amestecati bine. Incingeti cuptorul la 180gr.. Bateti ouale cu restul de zahar pana ce-si dubleaza volumul, incep sa se albeasca si devin spumoase. Incorporati migdalele taiate marunt, morcovii rasi - eventual cu zeama lasata cu tot -, coaja de lamaie si scortisoara si amestecati cu o lingura de lemn, pana ce obtineti o crema perfect omogena. Cerneti impreuna faina si praful de copt. Incorporati usor faina in compozitia cu morcovi si varsati aluatul in forma. Dati prajitura 45 de minute la cuptor (incercand daca e coapta cu lama unui cutit), lasati-o sa se raceasca si scoateti-o din forma.
Cat este calduta, pudrati-o cu zahar glacE, ornati-o cu feliile de migdale prajite si serviti-o imediat sau, daca va place mai mult, rece. Retineti: Pentru ca prajitura nu contine albusuri batute spuma, puteti deschide cuptorul fara teama ca o sa „cada” aluatul. Dar n-o faceti decat o data sau de doua ori, pentru ca altfel scade temperatura si ar trebui sa prelungiti timpul de coacere.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise